Поредната възрастна жена изгубила спестяванията си в мрежите на телефонните измамници.
На 22 септември на домашния телефон на 83-годишна жена в Русе се обадил мъж, който се представил за ортопед. Той обяснил на старицата, че дъщеря й е пострадала в катастрофа и трябват 33 000 лева за спасяване на краката й чрез укрепване със златни пирони. Стъписаната баба казала, че не разполага с такива пари, но има малко валута в евро и златни накити. Тогава „докторът“ казал, че ще трябва да помисли малко и прекъснал връзката.
Малко след това телефонът отново звъннал. Този път мъжки глас се представил за криминалист и обяснил, че неговите хора следят измамници, които преди малко са я търсили за измислена операция на дъщеря й. Старицата се успокоила, след което обаче чула, че за залавянето им тя трябва да им даде парите и бижутата, които има, за да има веществени доказателства, а след акцията полицаят лично щял да й ги върне.
След това отново се обадил мнимият лекар и попитал колко пари може да даде. Жената отговорила, че има 1500 евро, 850 лева, два масивни златни пръстена и един сребърен. „Ортопедът“ й поръчал да ги увие в найлонова торбичка и да ги спусне от прозореца на санитар, когото той ще изпрати. Старицата изпълнила нареждането и спуснала пакетчето с връв през прозореца си на мъж, който веднага го издърпал и се скрил под терасата на първия етаж. След като почакала два-три часа жената се обадила на внучката си и разбрала, че е излъгана.