С тържествена церемония Глоджево посрещна тази вечер златния медалист от Параолимпийските игри в Рио Ружди Ружди. 25-годишният състезател спечели единствената титла за България, подобрявайки собствения си световен рекорд в тласкането на гюле.

Десетки жители на града изпълниха площада, където бяха издигнати плакати в чест на Ружди. Самият шампион пристигна с кортеж от няколко автомобила, от които се развяваше българския флаг. Подкрепян от майка си и чичо си, Ружди се качи на трибуната в инвалидната си количка, усмихнат и приветстван с горещи аплодисменти. Поздравления отправиха представителите на местната власт, както и депутатът от ДПС Ферихан Ахмедова. Зам.-кметът на община Ветово Исмаил Селим му връчи паричната премия от 5000 лв., за която е гласувано на извънредна сесия на местния Общински съвет. Ружди получи и почетния знак на общината, а председателят на ОбС д-р Мехмед Мехмед съобщи новината, че предстои да се задейства процедурата по обявяването на Ружди за почетен гражданин на община Ветово.

Самият шампион бе силно развълнуван и благодари от трибуната на всички присъстващи. „Казаха ми, че ще има посрещане, но не съм очаквал чак такова голямо посрещане. Просто много съм развълнуван и благодаря на всички, че ме уважихте. Невероятни сте, прекрасни“, каза Ружди.

Той сподели, че ще продължава да се бори за нови успехи в многобройните състезания, които предстоят. Голямата му цел е да подобри резултата си, който е световен рекорд в дисциплината. А победата си посвещава на всички, които го подкрепят и уважават.

В края на празника Ружди получи много цветя, а младежите от Глоджево му бяха приготвили изненада – заря в чест на параолимпийския шампион.