Двубоят за световната титла в тежка категория по бокс между Тайсън Фюри и Владимир Кличко бе отложен за втори път. Причина за това отново са проблеми със здравословното състояние на британеца, който няма да може да се възстанови за двубоя. Новината бе съобщена от промоутърската агенция на световния шампион "Хенеси Спортс", но без да бъде разкривана каква точно е контузията му.

Първоначално очакваният с огромен интерес сблъсък между двамата трябваше да се състои през юли, но след това заради травма в глезена на Фюри, бе отложен за 29 октомври в Манчестър.

"Тайсън не може да се боксира по медицински причини. Специалистите са категорични, че неговото състояние е твърде сериозно, за да вземе участие в реванша с Кличко. Той се нуждае от лечение, преди да се завърне на ринга", се казва в официалното съобщение на промоутърската агенция на Фюри.

"Ние и Тайсън искаме да изкажем искрените си извинения на всички замесени в срещата и на всички боксове фенове, който очакваха двубоя. Тайсън е съкрушен от развитието на нещата. В най-скоро време ще дадем допълнителни подробности.”

БГНЕС припомня, че Тайсън Фюри детронира Кличко през ноември миналата година в Дюселдорф, като това бе първа загуба на украинеца от 11 години.