Силното земетресение от тази нощ събуди и жителите на Русе. Трусът се усети най-силно по високите етажи на сградите.

По данни на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ няма сигнали за нанесени материални щети.

Повечето от русенци се притесниха, някои излязоха навън за всеки случай, но се прибраха бързо, тъй като не е имало вторични трусове. Паника сред хората обаче нямаше.

Силно земетресение стресна тази нощ Румъния, трусът е с магнитуд 5,6 по скалата на Рихтер и е регистриран във Вранча. Силно разклащане в продължение на 20-30 секунди е усетено в столицата Букурещ, съобщиха за БГНЕС българи в румънската столица. Земетресението е усетено и в Северна и Североизточна България, както и по високите етажи на София, както и в Молдова. Няма данни за пострадали и материални щети. Земетресението е регистрирано в 2,11 ч. с епицентър на 7 км западно от Палтин в Румъния и на 153 км северно от Букурещ, с дълбочина 94 км. Жители от различни градове в Румъния, като Брашов, Плоещ, Симила, съобщават, че от труса са изпопадали предмети в домовете им, но нямат сериозни материални щети. Според Геофизичния институт на БАН земетресението е с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер.

Вранча е най-сеизмичният район на Румъния. През 1977 г. районът бе разлюлян от трус с магнитуд от 8-ма степен по скалата на Рихтер. Тогава загинаха 1500 румънци. Земетресението разруши сгради и в българския град Свищов, където загинаха 121 души.