Футболистите на „Дунав“ заминаха вчера за София, а следобед проведоха тренировка. Момчетата на старши треньора Веселин Великов ще играят днес от 16 часа на стадиона в Бистрица мач от турнира за купата на България срещу местния „Витоша“. При равенство в редовното време ще се изпълняват дузпи. Главен рефер ще е елитният съдия Николай Йорданов.
Великов качи на автобуса всички футболисти, взели участие в последния двубой срещу „Берое“ в Стара Загора. В Русе останаха само Дарко Стоянов, Янислав Иванов и Тейнур Марем. Марем не бе включен в групата, защото отново почувства болки от травмата, получена в мача срещу „Черно море“. На негово място в автобуса седна Бранимир Костадинов. 
Вероятно старши треньорът на русенския отбор ще даде почивка на някои титуляри, както и на хората, които висят с натрупани жълти картони.
„Сигурно няма да спечелим купата, но нямаме право и да се излагаме. Такъв тип турнирни мачове винаги крият неизвестности“, заяви Великов пред „Утро“.
Отборът на „Витоша“ не е за подценяване. Тимът на старши треньора Костадин Ангелов, известен още с прякора Лаптопа заради техниката, която непрекъснато мъкне със себе си, е с 11 точки и е на четвърто място във временното класиране на Втора лига. В последния си мач „бистришките тигри“ победиха с 4:1 тима на „Левски“ /Карлово/ Сред избраниците на Лаптопа личат имената на футболисти със стаж в „А“ група - Венцислав Бонев, Николай Христозов, Йордан Върбанов, Четин Садула, Димитър Воденичаров. В отбора е и игралият за кратко преди няколко години в „Дунав“ добрички халф Ивайло Лазаров.
Баровската вилна зона Бистрица на десетина километра от София е любима дестинация на премиера Бойко Борисов. Когато отборът играеше във „В“ група, Борисов участва в серия от  мачове на тима. Няма да е чудно, ако той изгледа днешния двубой срещу „Дунав“.