Втората русенска премиера на постановката на черната комедия „Смъртта на котката“ предизвика възторжените аплодисменти на публиката на финала на спектакъла. Несъмнено голяма част от зрителите бяха дошли най-вече заради звездната компания от столични актьори, които заедно с двама русенски колеги - Дайана Михайлова и Ивайло Спасимиров, представиха пиесата на Мартин Макдона в режисьорска версия на Асен Блатечки. Скоро след началото обаче публиката възприемаше Явор Бахаров, Пламен Манасиев, Бойко Кръстанов, Александър Сано, Роберт Янакиев и Йосиф Шамли не като познатите от „Под прикритие“ и други тв изяви светила, а именно като героите на русенския спектакъл. 
Всички дружно преведоха зрителите от на пръв поглед незначителното „провинение“ - убийството на котката, през драматичните изкривявания на ирландските крайни националисти от ИРА, до мрачно-смешната развръзка. 
Първата премиера в София на 2 септември накарала столичната публика да изригва в смях, втората в Русе - миналия петък, леко озадачила актьорите със сдържаните ръкопляскания. Затова пък третото представление вече постави нещата по местата им - с точните реакции на точните места от страна на зрителите, които откликват на също тъй точното и въздействащо актьорско поведение и прочит на ролите и действието. 
Очаквам русенската публика да дойде да види този прекрасен екип - рядко се случва толкова маймуни да се съберат на едно място, каза в стил, който се очаква от него Асен Блатечки. Според него Мартин Макдона е един от най-стойностните съвременни драматурзи, дори го нарече днешния Чехов. От името на столичните актьори Роберт Янакиев изрази благодарност към русенския театър и към русенци за тяхното добро отношение, като ги прикани да не се притесняват да се смеят с пълно гърло на комичните ситуации. 
Директорът на русенския театър Орлин Дяков изрази оптимистичната прогноза спектакълът „Смъртта на котката“ да се изиграе поне стотина пъти - по три пъти всеки месец в продължение на три години. Такива са очакванията и на режисьора Асен Блатечки.