Известният в криминалните среди опитен рецидивист Благовест Кунов се сдоби с поредна присъда, след като призна пред съда, че е отарашил футболна съблекалня и отмъкнал по-ценните вещи от чантите и саковете на играчите. 
Кражбата станала в следобедните часове на 13 септември миналата година, когато заедно с двама негови приятели Благовест тръгнал на мач в Николово. Единият от другарите му впрочем бил футболист в отбора, а другите двама отишли към стадиона, за да го подкрепят. Изглежда обаче 44-годишният рецидивист, навъртял солидните 20 години криминален стаж, не бил голям запалянко, тъй като предпочел не да седне на футболните скамейки и да гледа селския двубой, а да остане да чака края му в колата. На полувремето обаче плановете му се променили. След като свършила почивката и спортистите отново излезли на терена, Благовест видял, че оставят вратата на съблекалнята отключена. Затова влязъл вътре безпрепятствено и започнал да рови из дрехите, саковете и чантите на футболистите. Взел общо 130 лева, 2 лични карти, 4 мобилни телефона и други вещи. Прибрал плячката и след края на мача тръгнал с приятелите си за Русе. В това време обраните футболисти подобно на седемте джуджета от едноименната приказка един по един открили, че из багажа им е тършувано и подали сигнал в полицията.
Още същата вече Благовест спазарил два от телефоните за общо 50 лева, но след няколко дни бил хванат.
За кражбата на обща стойност 1123 лева рецидивистът бе предаден на съд. На първа инстанция той направи пълни самопризнания за поредното прекрачване на закона и получи облекчена присъда. След законовото намаление на наказанието той ще трябва да изтърпи 2 години и 8 месеца в затвора при строг режим, но присъдата може да се обжалва. 
Впрочем през юли Благовест отново стигна до съд, а тогава окръжните магистрати го осъдиха на 4 години затвор заради грабеж на сервитьорка в заведение „Рила“. На 25 януари тази година той седнал уж да хапне пилешка супа, но впоследствие погледът му засякъл портмонето на 25-годишното момиче и с няколко удара успял да я просне на земята и да го отмъкне. Оказало се, че в него има 180 лева оборот и 15 лева нейни лични. Тази присъда обаче още не е влязла в сила.
А последната присъда, която е изтърпял, 4 години затвор за кражба на телефон през 2010 година.