Баща получи първата присъда в живота си, след като не опитал да поправи грешката на малкото си дете, а вместо това нагазил още по-надълбоко в престъпното блато.
В основата на всичко е смартфон на приятелче на момчето. А случката е от 26 юни 2015 година, когато деца се събрали и решили да отидат да поритат топка на новия стадион в Долна Студена. Малолетното момче оставило телефона и чантата си до една от футболните врати, но след края на мача ги забравило и те останали там. В същото време на стадиона било и другото малко дете, което се поблазнило да види какво има в забравената чантичка и щом видяло телефона, го сграбчило. Не знаело обаче какво да прави с него, затова го изключило и скрило в двора на къщата, където живеело. В същото време другото момче се сетило, че е забравило вещите си, и се върнало да ги търси, но вече било твърде късно и така и не ги открило.
Няколко дена по-късно в дома на малкия крадец дошли полицаи, които започнали да разпитват за изчезналия телефон. Момчето обаче отрекло да знае нещо по въпроса, защото се стреснало от вида на униформените. Въпреки това, няколко дена по-късно, разказало на баща си какви ги е надробило и му дало откраднатия телефон. Бащата пък вместо да прояви здрав разум, решил да прикрие следите на телефона - отишъл във Велико Търново и го заложил за 165 лева, с които купил храна за семейството. 
Всичко това обаче не останало скрито за полицията и опитът за замазване на ситуацията бил разкрит. Семейството така и не възстановило стойността на откраднатия Sony Xperia. Заради всичко това бащата стигна до съд, а районните магистрати в Бяла прецениха, че той заслужава да бъде осъден на 1 година условно наказание с 3-годишен изпитателен срок. Отделно ще трябва да плати на окраденото дете около 500 лева за телефона му. Присъдата може да се обжалва.