Дванадесетокласник с книжка от 5 дни предстои да седне на подсъдимата скамейка и да се сдобие с присъда, след като бе посочен за основния виновник за катастрофа, при която загинал 22-годишен младеж.
Тежкият инцидент е от 29 март 2015 година, когато  абитуриентът Пламен Г. се радвал на току-що издадената си шофьорска книжка и кръстосвал улиците на града с опел. В следобедните часове 19-годишният тийнейджър шофирал по бул.“България“ в района на Охлюва. Преди да мине под моста, видял, че пред него в средната пътна лента се движи ситроен. Щом наближил, Пламен решил да го изпревари, но без да подава мигач и без да съобрази, че в лявата лента вече има автомобил, който също е тръгнал да изпреварва. Това бил 22-годишният Драгомир С. зад волана на „Хонда Сивик“, който пътувал с майка си. Драгомир видял, че колата пред него тръгва да прави маневра, без да подаде сигнал, затова веднага скочил на спирачките, за да избегне удар. 
Сблъсъкът обаче се оказал неизбежен и лявата част на опела се блъснала с дясната част на хондата. В резултат колата се отклонила косо наляво, колелата й блокирали,  продължила движението си и се ударила в метален стълб на уличното осветление, след което избухнала в пламъци. Младият шофьор Драгомир починал на място от получената тежка черепно-мозъчна травма. Пламен и пътуващите в неговата кола и свидетели от друг автомобил веднага се притекли на помощ, като започнали да гасят пожара. От горящата кола обаче успели да извадят само майката на загиналия шофьор. 
Впрочем частична вина за тежкия инцидент имал и Драгомир, тъй като карал със 103 км/ч при допустими 80 км/ч, докато скоростта на Пламен била около 70 км/ч и съвсем в разрешените граници.