Представители на щаба на оглавяваната от САЩ антитерористична операция, провеждана от група страни в Сирия и Ирак, засега не коментира информацията за нанесени от западните сили удари по сирийските войски.

На кореспондента на ТАСС от щаба са препоръчали да се обърне към Централното командване на Въоръжените сили на САЩ, „заради деликатния характер на зададения въпрос”. От там все още не са отговорили на запитването.

Представители на Пентагона от своя страна са заявили на кореспондента на ТАСС, че са „в течение на тези съобщения”.

Според информация, получена от сирийското командване в град Дейр-ез-Зор (източната част на Сирия), в резултат на удара са загинали 62 сирийски военнослужещи, а около 100 са ранени.

Официалният представител на руското Министерство на отбраната съобщи, че „днес (събота, бел.ред.) между 17:00 и 17:50 самолети на международната „коалиция срещу ИД” (два F16 и два A10), са нанесли 4 удара по части на сирийските правителствени войски, намиращи се в обкръжение на терористичната групировка „Ислямска държава”. „Самолетите на коалицията са навлезли във въздушното пространство на Сирийската Арабска Република от страната на иракската граница”, отбеляза генерал-майор Игор Конашенко.