След големите задръствания, които се образуваха на граничните пунктове с Гърция около четирите почивни дни в началото на септември, МВР ще увеличи бройката на гранични полицаи, които ще обработват автомобилите и документите на пътуващите до южната ни съседка при предстоящите почивни дни около Деня на независимостта.

Това става ясно от писмен отговор на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, предаде репортер на БГНЕС. Усилването на дежурните смени ще е значително в първия и последния ден от серията почивни дни.

Пътната полиция и служители на Агенция “Пътна инфраструктура” ще спират движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона на 21 и 25 септември. Засилено присъствие на патрули на “Пътна полиция” ще има по всички магистрали и пътища към курортите и по направлението към Македония и Гърция.

Органите на полицията ще информира гражданите при настъпили извънредни ситуации, които биха затруднили предвижването в рамките на четирите почивни дни, става ясно още от отговора на вицепремиера и вътрешен министър.