ДПС и Патриотичният фронт ще си поделят зам. председателските места в Районната избирателна комисия /РИК/. Тя пък очаквано ще бъде оглавена от Мирослава Маркова от ГЕРБ, а секретарския пост ще заеме Десислава Дивчева от БСП. Това става ясно от решението на Централната избирателна комисия, с което официално е назначен съставът на РИК в Русе и от вчера той вече встъпи в правомощията си. 
Спорни в назначенията бяха единствено двете зам. председателски места, за които напираха три партии - ДПС, Патриотичният фронт и Атака. Тъй като на консултациите миналата седмица политическите сили не стигнаха до консенсус, се наложи решението да дойде от София. Зам.-шефове на РИК ще бъдат Зюмрюд Абазова, излъчена от ДПС, и Александър Корфонозов, предложен от патриотите. Атака пък ще трябва да се задоволи единствено с член в комисията. Както „Утро“ писа, и от Патриотичния фронт, и от Атака предявиха претенциите си за зам. шефското място едва по време на консултациите, въпреки че имат право само на един член в избирателната комисия. 
А иначе в 13-членната РИК, чиято грижа е провеждането на президентските избори на 6 ноември, ГЕРБ ще има 4 представители, БСП и ДПС по двама, а Реформаторският блок, Патриотичният фронт, България без цензура, АБВ и Атака - по един.
Наред с ръководните длъжности останалите отговорни за провеждането на изборите са Йордан Димитров, Тодорина Михайлова, Надежда Енчева, Милена Хинкова, Ибрям Гаваз, Миглена Ангелова, Силвия Кръстева, Виделин Василев и Донка Тодорова.