Жена на средна възраст стана поредната жертва на телефонната мафия след започнала преди разсъмване прецизна психологическа атака.
В 5 часа сутринта в четвъртък домашният телефон на русенката звъннал и отсреща проплакал женски глас: „Майко, счупих си крака!“. Ведната след това в слушалката прозвучал мъжки глас, който се представил за лекар. Той обяснил, че кракът на дъщеря й е счупен на две места и трябва да се поставят импланти. Жената казала, че дъщеря й е в САЩ, но без да се смути дори за миг „докторът“ отвърнал, че негов колега му се обадил от Щатите и го помолил да се свърже с майката на момичето и да поиска 20 000 лева за лечението. 
Жената обяснила, че има само 3400 долара, 200 евро и 1200 лева, а лекарят приел това да е първа вноска от дължимата сума и казал, че праща санитар. В 6 часа жената предала на непознат увитите в найлонов плик банкноти и чак след това започнала да се досеща, че има нещо гнило в цялата история. Свързала се с дъщеря си в Америка и разбрала горчивата истина. 
Ден по-рано жертва на подобна измама станала и 85-годишна жена. Тя пък повярвала, че внукът й от Велико Търново щял да си купува климатик от склад във Волово, но трябвало много спешно да се платят 2500 лева капаро. Бабата имала само 1000 лева за черни дни и ги дала на непознат пред къщата си. Чак после позвънила на внука да го успокои, че климатикът е капариран.