Имала е късмет да живее, възкликнаха вчера очевидци на инцидент, при който 81-годишна жена оцеля по висша милост, след като паднала до жп линията пред идващ влак. 
Около 10 часа Горанка К. тръгнала да пресича релситe след моста над бул.“Липник“ до бившия завод „Петър Караминчев“, но в това време се задал влакът от Горна Оряховица. Тъй като районът е известен с многото си инциденти заради рисковано пресичащи хора, машинистът надул сирената на локомотива. Бабата се стреснала, спънала се на камъните до линията и паднала назад, но влакът успял да спре до нея. 
След подаден сигнал на тел.112 на място дойде линейка. Екипът прегледа бабата, която бе изпаднала в силен стрес, и я откара в УМБАЛ.
„Видях как жената се препъна и веднага набих спирачки. Успях да спра, защото се движех съвсем бавно“, каза вчера за „Утро“ уплашеният машинист.
Живеещите наоколо непрекъснато пресичат релсите на това място на път за близките магазини, въпреки че това е изрично забранено. Решение на проблема като че ли няма - и хората са прави да търсят най-правия път, и железничарите са прави да искат обезопасяване на трасето. Остават надеждите да няма инциденти, а ако има - да са с щастлив край като вчерашния.