В събота, 17 септември, се открива сезонът при децата и юношите младша възраст в зона "Русе". Отборите на Локомотив (Русе) са домакини на Черноломец 04 (Попово). Мачовете почват от 10:00 ч и ще се проведат на Градския стадион.
Общо четири формации от детско-юношеската школа на Локо (Русе) ще вземат участие в тазгодишните първенства при подрастващите.

Тимът на юношите младша възраст на „железничарите“ ще бъде воден от бившия професионален футболист и изявен нападател Румен Шанкулов. Той се присъедини към треньорския щаб миналата седмица, заменяйки на поста Николай Дойнов, който напусна клуба. Точно тази формация на Локо (Русе) стана шампион при децата през миналото първенство в зона „Русе“.

Детският тим на „червено-черните“ ще бъде воден от треньорски тандем в лицето на старши треньора на представителния отбор Борислав Богомилов и техническия директор Калоян Георгиев.

Ръководството на „железничарите“ е заявило за домакинските срещи на тимовете от школата изкуствения терен на стадион „Дунав“, както и Градския стадион, докато там все още не е започнал дългоочакваният ремонт.

Най-малките локомотивци ще вземат участие в първенствата „Футбол 7“ /за родени 2007 г./ и „Футбол 9“ /за родени 2005 г./ в зона „Варна“. Сред съперниците в новия сезон личат русенските „Дунав 2010“ и „Аристон“, както и Светкавица, Лудогорец и Шумен. Наставник на тима по „Футбол 7“ е Калоян Георгиев, а по „Футбол 9“ – Огнян Брайнов. Сезонът в зона „Варна“ ще започне в края на септември или началото на октомври.

Школата на Локомотив (Русе) е получила финансова подкрепа от фирмите „Доминекс Про“ и „Макс Дизайн Плюс“, които са дарили средства за закупуването на нова официална екипировка за детско-юношеските формации на клуба. Ръководството на „железничарите“ изказва благодарност на двете фирми за направеното дарение.