Старши треньорът на „Берое“ Александър Димитров предупреди футболистите си, че мачът с „Дунав“ тази неделя няма да бъде никак лек. Двата тима ще се срещнат в Стара Загора в дерби от 7-ия кръг на Първа лига. Дунавци са водачи с 16 точки, а беройци са трети с 12.
„Предстои ни много тежък двубой с лидера в първенството. „Дунав“ е много добър колектив с отличен синхрон в отделните линии. Русенският отбор ще влезе в мача като фаворит. Ние трябва да се представим достатъчно силно, за да затрудним този достоен съперник. Футболистите на съперника играят с много голямо настроение и не се притесняват, когато допускат грешки. Освен това цялата футболна общественост в Русе е зад своя отбор. „Дунав“ ще е още по-опасен, когато заиграе мачовете си в Русе“, каза Димитров в предаването „Домът на футбола“ по „Диема Спорт“.
Още един специалист - бившият старши треньор на „Левски“ и „Локо“ /Сф/ Стефан Грозданов, коментира представянето на „Дунав“ дотук. 
„Този отбор ми прави хубаво впечатление. Момчетата са изключително добре подготвени физически. Това им дава възможност да действат разнообразно в тактически аспект. През първото полувреме срещу ЦСКА приложиха мощна преса, а през втората част смениха кореннно подхода. Браво на треньора им Веско Великов, който очевидно върши страхотна работа! „Дунав“ не разполага с чак толкова ярки индивидуалности, но е силен като отбор. Вижда се, че играчи като Антон Огнянов, който бе позабравен и контузен в последните години, намира добрата си форма. Представянето на „Дунав“ дотук е превъзходно, въпросът е докъде може да стигне. Сравненията с „Лестър“ са неуместни, защото отборът не играе същия футбол, няма същия потенциал, нито ще остане дълго на първото място. Това обаче, което прави „Дунав“, е като бяла лястовица за футбола ни“, казва Грозданов в анализ за „Меридиан Мач“.