Бившият нападател на Левски Венцислав Христов се присъедини към отбора на Нефтохимик. Нападателят стана свободен агент, след като преди седмица разтрогна договора си със „сините”.

Венцислав Христов е на 27 години, като в родния елит има над 130 мача и 41 гола. В професионалната си кариера е играл за отборите на Монтана, Черноморец, Берое, Металург Донецк (Украйна), Риека (Хърватия) Шкендербеу (Албания) и Левски. За националния отбор на България има 6 мача и едно попадение.

Христов е третото класно попълнения при „шейховете“ в рамките само на седмица, след като преди няколко дни към отбора се присъединиха Мариян Огнянов и Румен Руменов. С привличането му, Нефтохимик показва, че през тази година няма да бъде аутсайдер в първенството, а напротив, целта на ръководството е да се изгради сериозен тим, който с течение на времето да се превърне във фактор в Първа Лига.

Бургаският тим ще направи всичко възможно Христов да дебютира още утре срещу Монтана, но по всяка вероятност това ще се случи в следващия домакински мач на „зелените“ срещу Локомотив Пд.