Руските хакери "Fancy Bears" публикуваха нов списък с 25 имена на атлети, които поради заболявания са получили позволение от Световната антидопингова агенция (WADA) да използват определени медикаменти, в които се съдържат забранени вещества.

Преди два дни хакерите пробиха системата на WADA и извадиха конфиденциална информация от здравния картон на някои американски спортисти, сред които сестрите Уилямс и Симон Байлс. Тази нощ те публикуваха нов списък, като този път в него попадат спортисти от 8 страни, включително 1 от Русия, но отново най-голям брой са от САЩ - 10. Сред спортистите има доста известни имена, като тенисистките Бетани Матек-Сандс и Петра Квитова, британските колоездачи Крис Фруум и Брадли Уигинс, германският лекоатлет Роберт Хартинг.

"WADA няма съмнение, че тази криминална атака е отговор на доклада на независимата комисия Макларън, която разкри, че употребата на допинг в Русия е държавна политика. На всички спортисти, които са засегнати от изнесената лична информация, искаме да изразим нашите съжаления, че тези престъпници се опитват да очернят репутацията ви по такъв начин", коментира генералният директор на организацията Оливър Нигли.