Треньорът в детско-юношеската школа на ФК „Дунав“ Мартин Цирков бе на петдневно посещение в академията на „Динамо“ /Тбилиси/. След завръщането му „Утро“ разговаря с него. 

- Мартине, как се осъществи тази визита?
- С помощта на изпълнителния директор на клуба Ивайло Петков. Той уреди пътуването до Тбилиси.
- Какво те впечатли най-много?
- Останах безкрайно изненадан от отличното състояние на базата, тъй като, поне в моите предварителни представи, Грузия не беше от най-процъфтяващите държави. На място видях обаче уникална база с цели пет терена само за подготовка на възпитаниците от школата. Към базата има и много хубава хотелска част. Скаутите на „Динамо“ обикалят цялата страна и търсят талантливи деца, които тренират, учат и живеят при прекрасни условия. Във всяка от клубните формации има по 5-6 футболисти, национали на Грузия в съответната възрастова група. 
- Какъв е основният извод за тебе лично?
- Трябва да пренесем при нас част от професионализма на грузинските колеги. А и не е нормално днес в представителния отбор на „Дунав“ да играе само един футболист от нашата школа /Диян Димов - б.а./. С годините напред русенските футболисти в първия тим трябва да са повече. Пак казвам - всичко обаче започва от базата и усилията на нашето ръководство са насочени към подобряването й.