Отборът на Лудогорец направи равенство 1:1 при гостуването си на Базел в първи мач от група А на Шампионска лига, игран на „Санкт Акоб Парк“ в швейцарския град.

Резултатът е исторически за българския футбол, тъй като за първи път роден тим печели точка при гостуване в двубой от груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир. „Орлите“ могат да съжаляват, че не стигнаха до успеха, тъй като водеха в резултата до 79-та минута, но в крайна сметка не успяха да опазят преднината си.

Първата част бе равностойна, като двата тима с трудност създаваха голови положения, а разградчани нанесоха своя удар в 45-та минута, когато Джонатан Кафу с поредното си страхотно изпълнение елиминира бранител на домакините и прати топката във вратата на Базел. След почивката тимът на Георги Дерменджиев се прибра твърде назад, но не успя да издържи на натиска на швейцарците, като в 79-та минута Владислав Стоянов сгреши при едно центриране и Ренато Щефен се възползва, за да оформи крайното 1:1.

В другия мач от групата ПСЖ и Арсенал също направиха равенство 1:1 и 4-те отбора са с актив от 1 точка след първите мачове. В следващия си мач след две седмици Лудогорец приема ПСЖ на Националния стадион „Васил Левски“.