Много успешен маркетингов ход се оказа изложението „Подкрепете българското“, което се проведе вчера на Централния площад. Свои стоки изложиха 32 местни производителя, които едва ли могат да се оплачат от липса на внимание. Щандовете им привлякоха стотици русенци и някои едва смогваха да обслужват всички клиенти. 
Сред изложителите присъстваха добре известни производители на вина като „Винпром Русе“ и Изба Нисово, фурните „Фаворит“ и „Филаделфия“, производители на мед, на напитки и брашно от арония, на плодове,  ядки, билки и др. Продуктите на доста щандове обаче се оказаха непознати на голяма част от посетителите, които се чудеха защо тези стоки липсват в търговските вериги и питаха производителите къде могат да пазаруват от тях и след изложението. Мнозина бяха впечатлени от произвежданите в Мартен италиански сирена и 100% натурални сокове в Николово. 
Кампанията „Подкрепи българското“ се провежда от Министерството на земеделието и храните във всички областни градове с идеята да се помогне на производителите да стигнат до купувачите. Изложението бе открито от зам.-министъра на земеделието и храните Васил Грудев, присъстваха и зам.областният управител на oбласт Русе Станимир Станчев, зам.-кметът на Русе Наталия Кръстева, директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Борислава Братоева и др.