Четири пъти хващаният с наркотици и осъждан за престъпното си хоби Гален Георгиев ще чака поредна присъда задържан в ареста. Това реши състав на Русенския окръжен съд и вкара за постоянно 30-годишния дилър зад решетките. Мярката обаче може да се обжалва.
Гален, който на улицата е познат като Гацката, бе засечен да върти търговия с наркотици на 8 септември. След претърсвания на колата и дома му в кв.“Дружба 3“ полицаите се натъкнаха на богата палитра от незаконни вещества. Най-голямо се оказало количеството метаамфетамин, който на жаргон запознати наричат кристали или пико - 46 опаковки или близо 15 грама. Открити са още дози хероин и марихуана, а засега сметката на разследващите показва, че наркотиците са на обща стойност около 1200 лева. 
Макар Гацката да е осъждан четири пъти, и то все заради страстта си към дрогата и незаконното й пласиране, той не е лежал в затвора. Два пъти се е разминавал само с глоба и още два пъти - условно. Според запознати наркозависимият дилър проявявал допълнителна изобретателност - записвал се в програми за лечение на пристрастеността си към дрогата с цел да се снабдява с метадон. Лесната плячка обаче не използвал за лечение, а също продавал на наркомани.
Защитата на Гален изтъкна именно болестта му като причина той да не бъде задържан в ареста, но тезата не бе приета от съда.