С 1200 лева глоба бе наказан от Русенския районен съд пореден шофьор, който макар да нямал изкараните курсове и книжка, редовно сядал да върти волана.
С.М. бил засечен на 29 юни около 17 часа в Хотанца. Полицаите отишли в селото, след като получили сигнали от хора, че младежи без книжки карат и демонстрират автоумения из улиците. А с това застрашават живота на останалите шофьори и пешеходци. Екипът униформени застигнал „Фиат Пунто“ и решил да го спре за проверка. Първоначално мъжът зад волана започнал да обяснява, че си е забравил някъде шофьорската книжка с цел да срещне разбиране от полицаите, да му повярват и да го пуснат поживо-поздраво. Номерът му обаче не минал и бърза справка показала, че няма как да си е забравил документите, тъй като такива изобщо никога не са му издавани. Нещо повече - само преди месец автолюбителят бил санкциониран отново за опасно аматьорско шофиране.
Заради системните си нарушения този път той стигна до съд, където не отрече действията си и бе освободен от носене на наказателна отговорност, като получи само глоба. Решението може да се обжалва.