46-годишният Милен Митев от каспичанското село Златна нива предстои съвсем скоро да се изправи пред Русенския окръжен съд, където ще отговаря за трафика на 19.3 килограма хероин за 1 664 210 лева. Наркотикът шофьорът скрил в два тайника под седалките на своя бус.
Случаят е от 15 часа на 13 май, когато Милен пристигнал на Дунав мост и бил подложен на щателна митническа проверка. Впрочем мъжът редовно пътувал от България за Холандия със своя бус „Фиат Дукато“, като возел тръгнали на гурбет хора. Такъв бил и курсът на злощастния петък 13-и, когато Милен качил две жени от ямболското село Попово. Освен тях обаче натоварил в буса си и 39 пакета хероин, които му били предадени в Нови пазар. От кого - разследването все още не е разкрило. Наркотикът поставил в кухина под пътническите седалки на буса, в два специално пригодени тайника. 
На 16 май Милен бе вкаран за постоянно в ареста. Впрочем мъжът е осъждан неведнъж, но за далеч по-дребни престъпления - побой и шофиране пиян. Ако обаче сега бъде признат за виновен, го чакат между 10 и 15 години затвор и от 100 000 до 200 000 лева глоба. Каква присъда ще застигне наркотрафиканта, предстои да реши съдът, който скоро трябва да насрочи делото.