Почетен знак първа степен на МВР за безупречно изпълнение на служебните задължения бе връчен вчера със заповед на вътрешния министър Румяна Бъчварова на директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Димитър Павлов. С друга заповед на министър Бъчварова началникът на пожарната в Бяла Красимир Владов получи грамота за благодарност и 200 лева. Други 25 пожарникари бяха наградени с писмени похвали от МВР, ГД „ПБЗН“ и от комисар Павлов за добра работа.
Наградите бяха връчени от директора на дирекция „Оперативни дейности“ към ГД „ПБЗН“ Красимир Шотеров на тържеството за поднасяне венци пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния дълг пожарникари на бул.Трети март“.
Комисар Шотеров благодари на русенските пожарникари за добре свършената работа през годината и им пожела да се завръщат винаги живи и здрави по домовете си след произшествия.
Поздравления поднесоха още областният управител Стефко Бурджиев и зам.-кметът Димитър Наков. На тържеството присъства и директорът на ОДМВР ст.комисар Теодор Атанасов.