За трети път в Русе пристига награда от лотарията на данъчните с касови бележки, съобщиха от НАП-Русе. В тегленето на седмичните премии на 9 септември Катерина Иларионова спечели класен смарт телефон с касов бон за покупка на хранителни продукти на стойност 3,69 лв., Вчера тя получи наградата си в офиса на НАП в Русе. 
През декември друга русенска се зарадва от седмично теглене с такъв телефон, а през февруари на наш съгражданин се падна в месечното разиграване 40-инчов 3D телевизор. 
Катерина получава наградата си в началото на първата си учебна година като студентка в Русенския университет в специалност „Публична администрация“ и се надява подобен успех и късмет да я съпътстват в изпитните сесии. В лотарията на НАП тя е регистрирала от началото на тази година 2738 касови бележки, което е доста по-малко от шампиона сред русенци, който участва в тегленето на наградите с регистрирани 36 621 фискални бонове и е на 5-о място в страната по тяхната многобройност. 
Друг наш съгражданин вече е сред петимата потребители в България, регистрирали касова бележка на стойност 10 000 лв. Досега 5604 жители на русенска област са регистрирали в сайта на НАП 1 739 398 броя фискални бонове на обща стойност 19 561 811 лв.
В национален мащаб в лотарията вече са включени близо 40 милиона касови бележки, с които са отчетени търговски обороти за над 520 милиона лева. 
Да участва в лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16 ноември 2015 г. включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина - чрез сайта на лотарията www.kasovbon.bg, чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на агенцията 0700 18700. От НАП напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях.