Феновете на „Дунав“ ще организират екскурзия за поредното дерби на русенския отбор срещу „Берое“ в Стара Загора. Мачът ще се играе на 18 септември от 21. 15 часа и ще бъде последен от програмата за 7-ия кръг в Първа лига. 
При по-голям интерес феновете ще подсигурят 54-местен автобус с цена на билета в двете посоки от 15 лева. Другият вариант е микробус със 17 седалки срещу 16 лева. Всеки, който иска да подкрепи „Дунав“, може да се запише на телефони 0896 709787 и 0878 811479. Часът на тръгване ще бъде уточнен допълнително. 
А мачът в Стара Загора наистина се очертава да е поредното дерби за „Дунав“, тъй като „Берое“ спечели с 1:0 двубоя си от 6-ия кръг срещу „Локомотив“ /Горна Оряховица/ в Пловдив и вече е трети с 12 точки. Старозагорци са и с мач по-малко. Срещата с „Локо“ /ГО/ бе съвсем равностойна, но „Берое“ извади късмет с голов изстрел на новото си попълнение Манга.
„Мачът срещу българския „Лестър“ се очертава да е много труден. „Дунав“ е фаворит в този двубой“, каза след мача по „Диема“ старши треньорът на беройци Александър Димитров. 
Така и не се разбра дали в репликата с „Лестър“ Димитров вложи доза ирония или я пласира от куртоазия за приспиване на съперника.   
А ето я и таблицата със „снимка за спомен“, каквато препоръка даде да си направят феновете и футболистите на „Дунав“ преди време маститият столичен журналист Жаклин Михайлов. Съветът на Михайлов беше след третия кръг, но както се вижда от таблицата, ще е най-добре, ако по-скоро той се снима с нея.