Ръководството на ФК "Дунав" изразява своята искрена благодарност към всеки един от зрителите по трибуните на "Лудогорец Арена", който отдели време и средства в неделната нощ, за да бъде част от историята, която продължават да творят "драконите".

Припомняме, че русенският отбор победи ЦСКА-София с 2:0 на стадиона в Разград, където получи мощна подкрепа от над 5 000 зрители. С този успех след шестия кръг "Дунав" оглавява еднолично класирането в Първа лига с актив от 16 точки и голова разлика 10:1, в изпълнение на поставените цели за утвърждаване в елита, в който се завърна след 25-годишно прекъсване.

"Не е нужно да споменаваме точните цифри за продадени билети, които ще бъдат ясни едва в края на тази седмица, за да отчетем голямата печалба на "Дунав" от този мач. Защото тя не е в тези цифри. Тя се изразява именно с това, че ние разполагаме с най-голямото богатство - множество фенове, които следят смелия полет на "драконите" и се доверяват на работата на футболистите, треньорското ръководство и клубната управа. За съжаление, трябва още малко да почакаме всичко това да се случва и в Русе. Но въпреки това, Дунавци, Вие за пореден път доказахте, че Русе е футболен град", заявяват от УС на русенския клуб.

В тази връзка обаче се изразява и молба това взаимодействие да запази позитивния си дух.

"С решение на Дисциплинарната комисия към БФС клубът търпи санкция от 500 лв. за хвърлена бутилка, както и глоба от 2 000 лв. и предупреждение за лишаване от домакинство за навлизане на публика. Това може да се изрази в мачове на още по-далечни дестинации или оставяне на повече празни трибуни. Това би могло да лиши още повече дунавци от възможността да станат част от историята, които творим заедно. А точно това вярваме, че никой не иска да допусне. Поради това отправяме молба към всеки един от Вас. Нека не допускаме това да се повтаря. Нека запазим конструктивния характер на нашето взаимодействие. Нека мислим и действаме заедно все по-активно и все по-позитивно в тази посока - да сме все повече и все по-силни", споделят още от управата на "Дунав".