Новият магически филм на Стивън Спилбърг „Добрият великан“ е най–добрият подарък за началото на учебната година. Премиерата на семейното фентъзи е на 16 септември. Режисьорът Спилбърг споделя, че това е история за приятелството, лоялността и защитаването на приятелите, която показва, че дори и едно малко момиче може да помогне на един голям гигант да разреши и най-големите си проблемите.
 
В главните роли са Адам Гудли, Бил Хадер, Джемайн Клемент, Марк Райлънс, Олафур Дари Олафсон, Пенелопе Уилтън и Ребека Хол. 
 
Екранизацията на едноименната книга на Роалд Дал е по сценария на Мелиса Матисън, а филмът е във формат 3D и озвучен на български с гласовете на Сава Пиперов, Малена Шишкова, Василка Сугарева, Георги Иванов, Надя Полякова, Момчил Степанов, Веселин Калановски и др.
 
Добрият Великан не е като другите обитатели на Гигантската страна. Той е с огромни уши и остра миризма,  приятно глуповат и държи на себе си през повечето време. Преди да пристигне в Гигантската страна, предпазливата 10-годишна Софи от Лондон първоначално е изплашена от мистериозния гигант, но скоро осъзнава, че той всъщност е нежен и чаровен. Великанът я отвежда в страната на сънищата, като обяснява всичко за тяхната магия и мистерия. Двамата скоро заминават за Лондон, за да се срещнат с кралица Виктория (Пенелопе Уилтън) и да я предупредят за опасна гигантска ситуация, но преди това трябва да я  убедят, че гигантите наистина съществуват.