В навечерието на новата учебна година талантливите възпитаници на Музикалното училище в Русе могат да се похвалят с 10 нови награди от два международни конкурси. 
Шест от отличията заслужено бяха завоювани от клавирната школа по време на 20-ото юбилейно издание на Международния младежки музикален конкурс „Надежди, таланти, майстори“, който се проведе от 6 до 10 септември в Добрич. Лауреати на първа награда във възрастова група от 15 до 19 години станаха Николай Димитров с преподавател Даниела Кюркчиева и Александър Стоянов от класа на Красимира Иванова. Наградите им връчи лично председателят на журито проф. Виктор Чучков.
Диплом за отлично представяне, което се равнява на първа награда, пък спечели Аделина Радева, която е ученичка на Евгени Желязков. Друга ученичка на Желязков - Катрин Терзич, стана лауреат на втора награда във втората възрастова група, а Йоанна Иванова от класа на Красимира Иванова има диплом за поощрение. Йоанна спечели и втора награда от Международния музикален конкурс „Наследници на Орфей“, който се състоя от 2 до 8 септември в Албена. 
Диплом за добро представяне при най-малките отново в конкурса „Надежди, таланти, майстори“ получи Мая Димитрова, също е ученичка на Красимира Иванова. С три отличия могат да се похвалят и флейтистите на преподавателката Красимира Великова. Третата награда във втората група отиде при Лаура Цайтлер, а при най-малките Теодор Димитров и Белослава Каратодорова имат диплом за много добро представяне.
Едногодишни стипендии по програмата за закрила на децата с изявени дарби на културното министерство ще получават четиримата носители на награди от втора възрастова група - Николай Димитров, Александър Стоянов, Катрин Терзич и Лаура Цайтлер.