Изпълнителният директор на баскетболен клуб „Дунав“ и действащ състезател на „Лукойл Академик“ Филип Виденов призова за кардинални промени в родния баскетбол. Най-добрият български баскетболист през последните десетина години бе гост на предаването „Код Спорт“ по „ТВ Плюс“.
„Изоставаме във всичко в сравнение с водещите школи. Имаме талантливи деца, с които обаче не се работи по правилния начин и развитието им се размива“, отбеляза Виденов и посочи за пример Сърбия, където първо се мисли за обучението на младите треньори, които се занимават с младите в школите.
На въпроса защо се захвана с възраждане на баскетбола в Русе, той отговори: „Защото мина достатъчно време, в което нищо не се случва. Да, имаше някакви заченки на някакъв отбор. Вземаха се играчи от други градове и след като се махнат, не остава нищо. Време е за възраждане на мъжкия баскетбол в Русе. Женския го имаше доста време, но сега всичко приключи и не остана нито една русенска състезателка“.
Според него този спорт има бъдеще у нас, ако се изгради „самоиздържаща се система“. Виденов смята, че покойният президент на федерацията Михаил Михов положил основите на добър проект с инвестиции в баскетбола, но след смъртта му всичко се сринало.  
А ето какво отговори на въпроса кога и къде ще приключи кариерата си: „Докато се чувствам здрав, ще играя. Може би ще завърша кариерата си в Русе. Оттам съм почнал. Иначе в „Лукойл“ ми е удобно от гледна точка, че условията са много добри, а и имам амбиция с този отбор“.