29-годишната Галина Й., която през април се сдоби с присъда за нелепа катастрофа, при която смъртта си намери 62-годишен мъж, обжалва наказанието си. Макар младата шофьорка да получи снизхождение и срокът на присъдата й да беше под минимално предвидения от закона, тя е категорична, че наказанието й е твърде сурово.
Безупречната водачка с 10-годишен стаж зад волана, през който не е засичана в нарушение, стигна до съд заради инцидент от 21 април 2015 година. Тогава Галина се изкачвала със своя „Сеат Ибиза“ по бул.“Христо Ботев“. Фатално било приближаването й до бензиностанция ОМВ. Около 17.50 часа в дясната част на пътното платно бил спрял 62-годишният Димитър Н., за да поговори със свой познат. И тъй като пред младата шофьорка се движели други коли, които в последния момент заобиколили спрелия на платното „Фолскваген Поло“, тя не успяла да го види навреме и да реагира адекватно. При последвалия сблъсък Димитър получил тежка черепно-мозъчна травма. Той веднага бил поет от медицински специалисти, а борбата за живота му продължила седмици, но на 3 юни издъхнал. Заради причинената по непредпазливост смърт на пътя вследствие на несъобразената скорост Галина стигна до съд, където призна всичко, в което е обвинена и се разкая за случилото се.
На първа инстанция Окръжният съд в Русе я наказа на 1 година условно с 3 години изпитателен срок, както и 2 години забрана да шофира. Присъдата обаче стигна до обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново, след като Галина и наследниците на загиналия мъж останаха недоволни от нея. Предстои да се чуе думата и на втората инстанция.