Синът на бившия собственик на Левски Тодор Батков - Тодор Батков-младши, бе първият гост на новата рубрика в "Събуди се" по NOVA - "Говори с Ива".

Батков-младши разказа за живота си като дете на известен родител пред Ива Софиянска-Божкова.

Той разказа за живота си в Англия, но не успя да направи съпоставка между спокойствието там и комфорта в България.

Какъв баща е Тодор Батков? "Строг, но справедлив. Имало е моменти на физическа разправа, но заслужени. Баща ми винаги е бил с ограничено време, но винаги е намирал достатъчно за семейството."

"Най-ценният съвет, който ми е давал е да мисля, преди да действам. Само глупаците се учат от грешките си, умните хора се учат от грешките на другите," сподели той.

Тодор Батков-младши се занимава с различни собствени бизнес начинания - професионално почистване, автомивки, заведения.

"Абсолютно мога да кажа, че сам съм си създал бизнеса. Няма значение за мен какво ще кажат хората, дали според тях баща ми ми го е дал. Заведението е пълно, чистотата отбелязва ръст," отбеляза той.

Батков-младши сподели, че е получавал 2 лева на ден като джобни пари, доста по-малко от съучениците си. "Далеч не бях отличник. С 300 зора изкарвах шестици. Винаги съм изкарвал оценките, за да погъделичкам баща ми," добави той.

Тодор-младши смята, че любимците на татко са сестрите му, но от него старши изисква повече.

В свободното си време, което е малко, той ходи на кино, разхожда се... сам. За жените си, Тодор Батков-младши разказва: "Гледам много да не обръщам внимание на нападките. Старая се да се ограничавам от жени. В момента няма жена до мен. Не бих казал, че жените в леглото ми са много, но обикновено са красиви. С Юлия Юриевич отношенията ми приключиха преди повече от година. Най-скъпият подарък, който съм правил за жена бе писмо, написано на ръка и изпратено по куриер в чужбина. Старая се да избягвам известните жени, имат нереалистична представа за себе си. Не бих простил изневяра, публична обида."

"Герой нямам, взимам пример от баща ми и по-опитните, по-възрастните хора около мен," продължи историята на Батков-младши.

"Ако съм пил, даже и едно малко, не шофирам. Не помня колко струва колата ми," твърди Тодор за синьото си Мазерати.

Батков-младши изкарва от нерви Батков-старши с непредвидена разходка в Лондон в ученическите години, когато полицията дори го търсят като отвлечен.

"Българинът е малко смачкан като мислене. Голямата ни гордост е историята, а сега какво правим - седим си тук и се плюем един друг."

"Винаги съм сериозен. Дори когато съм консумирал много алкохол, изглеждам така. Не ми личи."

Тежестта на фамилията Батков? "Тежеше ми, когато започвах бизнеса си, изисква много повече усилия да се докажеш. И всяко нещо е по-недооценено."

За Левски? "Мислил съм си и аз да се занимавам, но в един момент се отказах. Един човек, за да се занимава, трябва да е врял и кипял във футбола. Не съм имал проблем с фенове, нито на Левски, нито на ЦСКА."

"Работил съм в автомивка. Аз мога да работя с всяка машина, която имаме тук. Няма да останем гладни," завърши Тодор Батков-младши.