Пореден тираджия се изправи пред състав на Русенския районен съд, след като бе заловен ден по-рано да превозва контрабандни цигари.
Румънецът Ливиу П. бе хванат на Дунав мост в сряда вечерта със 180 кутии безакцизни пакета папироси от различни марки на стойност 1395 лева. Цигарите били намерени покрити с одеяло върху леглото в кабината на камиона му. След като прекара около ден в ареста, шофьорът предпочете да се сдобие с доброволна присъда, като направи пълни самопризнания за извършеното от него престъпление. Така той светкавично бързо се споразумя с прокуратурата на наказание от половин година условно с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 1395 лева - колкото е стойността на превозваните цигари без бандерол. Съдът сметна присъдата за справедлива и окончателно я одобри.
Само за последните няколко дни митничарите на Дунав мост разкриха 3 идентични случая на пренасяне на цигари без бандерол като са задържани общо 590 кутии. Според запознати масовите престъпления, при които горят чуждестранните шофьори, се дължат на факта, че турските цигари били в пъти по-евтини и затова тираджиите се снабдявали с по няколко картона от тях, които да изтъргуват в чужбина и да препечелят допълнително някой лев. Все по-често обаче плановете им биват посичани заради контрола на границата.