Двамата опитни престъпници, които бяха хванати в крачка малко след като разбили кола на плажуващи в района на хижа „Приста“, остават за постоянно в ареста. Това реши състав на Русенския районен съд, но мярката може да се обжалва на по-горно ниво.
20-годишният М.Д. и 27-годишният П.Л. бяха заловени в сряда, след като двама души сигнализирали за обирджиите. И тъй като районът бил наблюдаван, а полицаите се намирали съвсем близо до мястото на кражбата, светкавично заловили двамата познайници на правоохранителните органи. Досиетата на младежите показват, че единият е рецидивист и вече е лежал в затвора за погазвания на закона, а другарят му досега се е разминавал с условно наказание.
Тепърва предстои да се събират доказателства дали младите престъпници са отговорни и за останалите две кражби от паркирани в района на Люляка коли. Според заявеното в полицията, обраните хора, които оставили чантите си с лични вещи и портмонета на седалките в автомобилите си, са олекнали с около 1500 лева, както и с лични вещи и документи.