Ръководството на „Дунав“ се отказа от привличането на полузащитник, каквато възможност имаше в последните минути преди затваряне на трансферния прозорец на 7 септември. Причината е, че бюджетът на русенския клуб не може да си позволи високите финансови претенции на набелязаните футболисти.
Алтернативите пред старши треньора Веселин Великов бил един от бившите вече играчи на ЦСКА - Иван Минчев, Самир Аясс, Йордан Йорданов и Красимир Станоев, научи „Утро“. Иван Минчев обаче предпочете да премине в „Славия“, където със сигурност ще взема поне два пъти по-висока заплата в сравнение с „Дунав“.
Опорният халф Йордан Йорданов бе в полезрението на Великов още когато русенският тим играеше във „В“ група, а Йорданов бе с екипа на „Миньор“ /Перник/. После халфът тръгна с Христо Янев за ЦСКА, веднага грабна окото със силни игри, а сега, покрай поредната шизофренична селекция на „армията“ с привличането на куп португалци, стана жертва на чистка.
Самир Аясс бе едно от момчетата, което Великов наложи някога в „Любимец“. Веско го искаше и в началото на миналото лято, и сега. Аясс реши, че е правилно да се върне в родния ЦСКА със старши треньор Христо Янев, записа сезон във „В“ група, но за благодарност ловешката метла отвя и него.
По принцип благоевградчанинът Красимир Станоев бил опция за „Дунав“ със статут на преотстъпен играч. В русенския клуб обаче не приели този вариант при положение, че отборът вече има алтернатива на позицията на опорен халф в лицето на таджика Нурридин Давронов.
Така „Дунав“ излиза на бой в неделя срещу ЦСКА с това, което имаше до момента. А то, според характера на момчетата в първите няколко мача, въобще не е за подценяване.