Вариация на тема за добрите полицаи, които търсят съдействие от съвестни граждани за залавяне на лошите бандити, опразни до дъно завидно заредената банкова сметка на 85-годишна русенка.
Във вторник около 20 часа на домашния телефон на старицата се обадил мъж, който с груб тон й наредил да слезе пред блока и да му даде 40 000 евро, ако й е мил животът и този на близките й. Бабата отвърнала, че е пенсионерка и няма толкова пари и затворила слушалката.  Веднага след това телефонът пак звъннал, но отсреща вече бил „полицейски началник, който загрижено обяснил на бабата, че подчинените му следят група телефонни измамници и я посъветвал да не дава нищо, ако я потърсят за пари. 
След 30 минути „полицаят“ отново се обадил и казал, че измамниците са заловени, но предупредил жената, че ако държи пари в банка, трябва да ги изтегли и да ги даде на съхранение в полицията, защото бандитите са решили да опразнят сметката й. Жената признала, че има 10 000 лева и обещала на сутринта да ги изтегли. На следващия ден тя действително тръгнала към банката, но през цялото време по пътя получавала указания по мобилния й телефон от „ченгето“. Бабата изтеглила 6000 евро и се прибрала вкъщи, а след това по инструкция на загрижения за парите й непознат глас увила банкнотите в найлонов плик и фолио и ги хвърлила през терасата си на непознат мъж, който веднага изчезнал от погледа й. Тогава пенсионерката докладвала на телефонния полицейски началник, че заръката му е изпълнена, а той й обещал да я потърси по-късно през деня, за да свидетелства срещу измамниците. Но не само че никой повече не й позвънил, а и с телефонния номер от „началника“ вече нямало връзка. Тогава жената се обадила в истинската полиция.
По този повод от МВР отново предупреждават възрастните хора, ако непознати им искат пари и ценности под каквито и да било поводи, да не дават и да не им казват нищо за личния си живот, както и да споменават имена на техни близки. Полицията съветва още веднага след опити за измами потърпевшите да подадат сигнал на тел.112.