Шестима русенски щангисти заминават на 9 септември за европейското първенство за кадети и кадетки до 15 и 17 години в Полша. Всички те са възпитаници на Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ и се подготвят под ръководството на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови. Русенската група е най-многобройната в сформирания от старши треньора на младите тежкоатлети Иван Иванов тим от 21 щангисти. Заедно с възпитаниците си за градчето Нови Томишъл в Западна Полша ще пътува и наставникът Радослав Атанасов. 
На подиума при 15-годишните кадетки ще излязат Виктория Станева /категория 48 кг/ и Цветелина Стоянова /53 кг/. При момчетата в същата възрастова група ще се състезават Ангел Русев /50 кг/ и Кристиян Йорданов /69 кг/.
Националното трико при 17-годишните ще облекат Надежда Мей /48 кг/ и Стилян Гроздев /62 кг/.
  „Много важно и полезно бе, че успяхме да направим 40-дневен лагер с децата в базата на националния отбор в „Дианабад“. За този период повечето си подобриха значително личните постижения и станаха много по-уверени. Надявам се да са здрави и да покажат своя максимум в Полша“, заяви преди тръгването за европейското старши треньорът Иван Иванов.