Претендентките за титлите „Мис Национален отбор“ ще дефилират пременени като мартеници, кукери и пендари във финала на конкурса, който ще се проведе на 20 ноември в „Булстрад Арена“. Уникалните костюми са измислени и изработени от 14 млади дизайнери, които са студенти в специалност „Мода“ на Националната художествена академия. Колекцията с оригиналните дрехи е създадена специално за конкурс-спектакъла, като е вдъхновена от българските национални символи.
Създателката на конкурса Маги Вълчанова сподели, че е много доволна от резултатите и сътрудничеството с академията, като допълни, че момичетата също харесват идеята и работата с дизайнерите. Финалът се очертава да е доста шарен и български, каквато е и самата идея на конкурса. Разбира се, момичетата няма да дефилират само с тези носии, тази година за първи път имаме и кръг по бански, който е задължителен заради „Мис Вселена“, подчерта още Вълчанова. 
Билетите за шоуто вече са в продажба в мрежата на Ивентим, а цените им са между 15 и 40 лева, като са предвидени отстъпки за деца до 8 години и в неравностойно социално положение, както и за групи над 5 души.