Русенски затворник, който бил пуснат в три дни домашен отпуск, нападнал момиче с нож за 2 лева и си удължи престоя зад решетките.
Във вторник ръководството на затвора в Ловеч, където Атанас излежавал присъда от четири години и половина за поредица извършени през 2013 година грабежи в Русе, предимно в квартал „Здравец“, го пуснало в отпуск до четвъртък за добро поведение. Рецидивистът стигнал до Плевен с автобус, откъдето се качил на влак до Горна Оряховица. Там се снабдил с ръкавици и нож и почти веднага набелязал за ограбване 17-годишно момиче. След като проследил жертвата си до входната врата на баба й, Атанас я спрял и заговорил, после изведнъж насочил към лицето й хладното оръжие и поискал 2 лева. Момичето се уплашило, но бързо се окопитило и започнало да вика и да блъска нападателя. В суматохата затворникът я порязал по пръстите на ръката и нанесъл няколко охлузни рани по шията с острието на ножа си. След като потекла кръв, бандитът се уплашил и си плюл на петите.
Момичето влязло при баба си и се обадило в полицията. След проведени незабавни заградителни мероприятия в града 34-годишният Атанас А. е заловен и вкаран в ареста за 24 часа с полицейско разпореждане. Установено е, че той е автор на редица грабежи и вчера мярката му е удължена на три денонощия от Районния съд в Горна Оряховица. Вероятно заради въоръжения грабеж Атанас ще получи нова присъда, която ще трябва да излежи заедно с остатъка от близо 1 година от предното си наказание, смятат от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.