1500 самодейци от 11 области представиха различни жанрове на музикалното и танцовото изкуство в деветото издание на фолклорния фестивал „От Дунав до Балкана“ в Борово, който се проведе през уикенда. В два състезателни дни непрофесионалните колективи и индивидуални изпълнители бяха оценявани от компетентно жури, а в края на празника на най-добрите бяха връчени златна, сребърна и бронзова купа, както и парични награди за цялостно изпълнение, осигурени от кмета на Борово Валентин Панайотов. С плакети и медали пък бяха отличени самодейните състави в 17 категории. 
Събитието, което се организира от народното читалище „Искра 1898“, бе част от празничната програма по повод 32 години от обявяването на общинския център за град. Сред официалните гости бяха депутатите Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Свилен Иванова, зам. областните управители Валентин Колев и Станимир Станчев, кметове на общини, сред които и Пламен Стоилов, неговият заместник Даниела Шилкова и главният архитект Живка Бучуковска. Стоилов подчерта, че Борово се променя, като предстои още работа, но със съвместни усилия в силен екип видимите резултати ще бъдат постигнати.  
Само сплотени можем да градим по-добрия живот на боровчани и всички българи. До края на мандата ще продължим да работим все така активно за вас и всички наши села, увери кметът Валентин Панайотов.
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха Цветелина, Виктор Калев и фолклорен танцов театър „Найден Киров“, а в края на празничната вечер имаше красива заря.