Четири кървави катастрофи белязаха четирите почивни дни за Деня на съединението. Моторист почина от тежки контузии в болницата, друг е приет в Спешното със сътресение на мозъка, младо семейство с две деца е настанено в различни отделения в УМБАЛ, а шофьор на ровър е в хирургия.
Черната серия започна в събота в 4.30 часа, когато малко след кръстовището до магазин „Джъмбо“ челно са се блъснали два фолксвагена. В едната кола пътувало семейство с две деца на 12 и 15 години и баба им, в другата бил само шофьорът. След жестокия удар три линейки откарали шестимата пострадали в Спешно отделение, като най-тежко било състоянието на 29-годишната майка на двете деца, която е със счупен череп. Сабрие А. е оперирана незабавно, хематомът е изчистен и в момента животът й е вън от опасност. Съпругът й Севдалин, на 36 г., е в неврохирургия с мозъчно сътресение. Там е и 12-годишното момченце, което също е с травма на главата. По-голямата му сестричка е в хирургия с леки травми, а бабата и другият водач са освободени.
В неделя около 13 часа 39-годишен моторист от Велико Търново почина в болницата от тежка политравма и контузия на главата. Малко преди 12.30 часа той се врязал с мощната си хонда в лекотоварен камион, който завивал към вилната зона в отсечката между Паметника на русофилите и кръстовището за „Дружба 3“, и изхвърчал на около 50 метра от мястото на удара. По думите на възрастния шофьор на камиона Тодор Ф. колите в платното за движение към „Дружба“ били далеч и затова той предприел обратен завой, за да стигне до вилната зона. Точно в района на спирката усетил силен удар в задницата на камиона и видял как мотористът се пързаля по асфалта с мотора. Той веднага отишъл при него, свалил му каската, но вече било късно. Екип на Спешна помощ откарал пострадалия в болницата, където той издъхнал. Според шофьора на камиона мотористът вероятно е бил зад колите и затова не го е видял.
В понеделник около 18 часа друг моторист с кавазаки  минал на червена светлина на светофара до бистро „Жорела“ на ул.“Чипровци“ и се блъснал в минаващо на зелено БМВ. От удара баварецът излетял от улицата и се качил на тротоара, където обичайно пешеходци изчакват, за да пресекат кръстовището с ул.“Тича“. По чудо по това време там нямало никой. Немската кола се блъснала в паркирано „Рено Меган“, което пък се ударило в съседния автомобил „Фолксваген“, който закачил бронята на паркирано друго БВМ.
 Мотористът е откаран в болницата със сътресение на мозъка. След прегледа е освободен за домашно лечение. Няма други пострадали.
Вчера около 10 часа шофьор на ровър се е блъснал в парапета на Дъговия мост на път за „Метро“. От удара мъжът получил рани по лицето и е откаран в болницата
Причината и за четирите пътни инцидента е висока скорост, е заключението на КАТ.