Нисово се е разминало за малко със славата да е родно място на непреходната икона на българската поп музика Лили Иванова. Това става ясно от откровено интервю на примата за списание „Биограф“, в което осветява непознати моменти от живота си и фамилната си история.
„Всички в моя род са дошли от Марии: баба ми, майка ми е Мария, другата ми баба - Марина, племенницата ми - Мария. Имаше и Иван, и Петър - това бяха имената на моя род. И питам: „Бабо, ти на колко си години?“. Тя ми отговаря: „Кога беше турско робство, бях на 16 - отивай да ги смяташ!“ Помнеше турското робство и ми е разказвала много неща, но никога не е казвала една лоша ума за турците“, започва изповедта си Лили. 
За баба си казва, че е била много красиво момиче по времето, когато турците са събирали красивите девойки и са ги отвеждали. „За да спасят това момиче, го отвеждат в планината, скриват го в една дупка и тя преживява доста време, докато отмине бурята. Родът на баба ми и дядо ми са дошли от Румъния и са се заселили в село Нисово, Русенско. Отглеждали коне. Били са известни търговци. Най-расовите коне са били техните - турците са купували от тях“.
По-късно обаче съдбата решила родителите на Лили да се заселят в Кубрат и така тихото лудогорско градче влиза в енциклопедиите като родно място на една от най-известните и обичани български певици у нас и по света. А Нисово просто се разминало със славата.