20-те нови магазина, които са част от втория етап от търговската сграда с общо 40 обекта за промишлени стоки срещу автомивката на Централния пазар, ще бъдат готови до началото на октомври. Те се изграждат от дружеството „Общински пазари“ със собствени средства в размер на 340 000 лева, като се очаква инвестицията да се възвърне след седем години. 
Предстои да се положат покривните и фасадните панели, а след това ще останат довършителните дейности по слагането на дограмата, преградните стени и ролетни щори, каза шефът на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев. Той посочи, че има силен интерес от наемателите, като има мераклии и извън Централния пазар, но първо трябва да се оформят обектите, а след това да се сключват договори. 
През изминалата година бе издигната модерна едноетажна постройка с 20 магазина за дрехи и обувки на мястото на стари складове на пазара, като всички обекти имат наематели и работят. Между двете едноетажни търговски крила сега предстои да се направи и покрит тунел с панели, като с това сградата ще се оформи и ще има завършен вид. За удобство на клиентите пък всеки обект ще е с навес пред магазина за разполагане на допълнително количество стоки и търговска дейност на открито.