„Надявам се, че в следващите кръгове ще има още футболисти от „Дунав“, които ще са на моето място“. Това заяви нападателят на Дунав Русе Мирослав Будинов, който бе награден с приза за играч №1 на 5-ия кръг в Първа лига в традиционната анкета на Пресклуб България. Будинов е с основна заслуга за отличното представяне на русенци от началото на първенството, след като тимът заема лидерската позиция с актив от 13 точки.
„Целта преди началото на сезона беше да останем в Първа лига и през следващия сезон. Тя остава, докато не си гарантираме и математически това. Постепенно ако можем и да се закрепим в средата на таблицата или да се класираме по-напред би било добре дошло. Всеки мач излизаме за победа, раздаваме се на 120%, защото всеки от нас иска да се докаже, да бъде забелязан. Защо „Дунав“ да не бъде трамплин към едно по-високо ниво“.
На въпрос относно неговото бъдеще, Будинов заяви: „Имам договор с „Дунав“, който мисля да изпълня. Ако продължавам да се представям на високо ниво нищо чудно и това да се случи“.
Нападателят коментира и предстоящия интригуващ сблъсък с ЦСКА-София след паузата в шампионата. „В никакъв случай няма да излезем като обречени в този мач. Напротив, ще се опитаме да затвърдим добрите впечатления, които оставихме до момента. Определено няма да ни е лесно, защото ЦСКА е много силен отбор, който постоянно привлича класни футболисти. От подобен мач обаче ние няма какво да губим“, посочи той.