Вярвам, че в най-скоро време ще започнат реалните строителни работи на градския стадион, каза вчера кметът Пламен Стоилов. Той поясни, че началото на работите по ремонта на стадиона и изграждането на подходящо осветление се бави, тъй като се налагат допълнителни проучвания и изследвания на льосовите почви, върху които е изградено съоръжението. 
До края на годината се надяваме да приключим предвидените дейности, освен това пак дотогава трябва да влезе в експлоатация новият подземен гараж за около 300 автомобила, който заедно със съществуващия сега ще осигури места за колите на феновете, увери Стоилов. Ще бъдат асфалтирани и подходите към стадиона и гаража, добави той. 
Ние всички много се радваме на футболен клуб „Дунав“ и много се надяваме тези успехи, които постигнаха нашите момчета сега, след 25-годишно отсъствие от елитната „А“ група, да не са инцидентни, а трайно завоевание. Общината също работи дългосрочно, за да имат русенци качествен съвременен стадион с всички необходими условия. За следващата година в бюджета ще бъдат заложени средства за изграждането на козирките и ВИП зоната в южната част на стадиона, след това ще бъдат предвидени още средства. Общо реконструкцията и обновяването на спортното съоръжение ще възлезе на 4 млн лева, продължи Стоилов.