Поредната тежка катастрофа с петима пострадали бе регистрирана вчера на пътя Русе-Бяла, но този път причината не е ниската пропускливост и натовареното движение по едно от най-рисковите трасета у нас, а човешка грешка. 
Сблъсъкът станал около 4.30 часа до разклона за Борово. Управляваната от 37-годишен румънец „Шкода Октавия“ внезапно се отклонила в насрещното движение и се блъснала челно в идващ към Русе софийски хладилен камион с плодове. По-късно станало ясно, че нещастието се дължи на задрямване на младия мъж, който в последния момент се сепнал и опитал да предотврати удара, но нито неговите усилия, нито отчаяните опити на българския шофьор дали резултат.
В смазаната кола пътувало семейство с две деца. Компания им правела майка с 4-годишно момиченце, което стояло в скута й, а съпругът й карал след шкодата и по неволя изживял кошмара като очевидец. Точно неговата жена е пострадала най-тежко и след спешна операция далакът й е изваден, а част от тънките черва - отстранени. Ранената е настанена с опасност за живота в Интензивното отделение под денонощни грижи. В болницата за лекарско наблюдение без особени видими травми са приети и шофьорът на шкодата заедно с останалите деца, като едно от тях е в по-тежко състояние със счупен на две места крак. Вчера все още не беше решено дали 6-годишното момченце ще бъде оперирано в Русе или в Букурещ.
Няколко часа по-късно на 3 километра в посока Бяла стана още една катастрофа само с материални щети. Камионче за разнос на бира и безалкохолни напитки с плевенска регистрация започнало да изпреварва по наклона нагоре бус с ремарке, чийто шофьор кривнал вляво, за да избегне неравност по пътя. Последвал удар, при който касите с напитки се изсипали на пътя и асфалтът се оказал покрит с коктейл от бира, кола, фанта и начупени стъкла.