Нападателят на 84-годишна жена до блок в „Здравец Изток“, за чийто брутален опит за грабеж „Утро“ писа на 17 август, е заловен. Това е 55-годишен рецидивист, окупирал изоставена вила в местността Комусчията.
На 16 август в 15.40 часа бабата изтеглила почти цялата си пенсия от банкомат пред очите на непознат мъж, седящ на съседната пейка. Старицата поставила взетите от автомата 200 лева в найлонова торбичка и я сложила в пазарска чанта, чиито дръжки за по-сигурно увила около ръката си и тръгнала да се прибира.  Щом стигнала до входа на блока си на ул.“Киев“, към нея се приближил същият мъж и започнал да я разпитва къде живее някоя си Пенка. Докато бабата се мъчела да се сети за коя съседка става дума, мъжът хванал чантата и започнал да я дърпа. Старицата обаче не я пускала и при боричкането паднала на земята, а нападателят се стреснал и избягал.
Съседи веднага се обадили на тел.112 и на място пристигнали униформени и линейка. Жената е откарана в болницата със счупено рамо, охлузване и кървава рана на лицето. По даденото подробно описание полицаите идентифицирали известния с множество кражби рецидивист и залавянето му вече било само въпрос на време.