Ще се кандидатирам за следващите президентски избори заради играта, каза пред бТВ премиерът Бойко Борисов и обясни, че забавянето на обявяването на кандидата си за президент не е от неуважение към избирателите.

"Айде бе, как не уважаваме избиратели си, ГЕРБ съществува благодарение на избирателите си. От 2 октомври, аз им обещавам, че ще им втръсне от кандидата на ГЕРБ", заяви премиерът в типичния си стил. "На 2 октомври, като обявим нашия кандидат, тогава ще пуснем и всички календари, картички", продължи той.

Борисов заяви още, че на тези избори няма да се кандидатира, но на следващите президентски, ще се кандидатирам заради играта, а и тогава ще е добил достатъчно стаж за „Дондуков” 2.

Толкова ми е сложна ситуацията този месец, че не искам да им влизам в тона, каза още Борисов по повод БСП и председателя на левицата Корнелия Нинова. Според него кандидатът на социалистите за президент - ген. Румен Радев вече се гърчи.

Запитан да коментира четирите дами, сочени засега като евентуални кандидати на ГЕРБ за президентския пост – Кристалина Георгиева, Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова и Румяна Бъчварова, Борисов каза: „Хубавици”.