„Дунав“ няма да разчита на няколко футболисти в днешната контрола срещу „Динамо“ в Букурещ. Контузеният Тейнур Марем ще остане в Русе, а лекарите пропоръчаха почивка и на играещия с хронична травма в кръста ляв бек Атанас Атанасов. Нападателят Юлиян Ненов има ангажименти към младежкия национален отбор за европейската квалификация срещу Армения в Ереван. Федерацията на Таджикистан пък изпрати повиквателна до халфа Нуриддин Давранов за лагер с държавната гарнитура на страната си. Таджиките също ще играят мач от квалификациите за световното. 
Русенските футболисти ще отпътуват за Букурещ днес към 14.30 часа, а проверката ще е от 18. 
Междувременно стана ясно, че офанзивният халф Ангел Здравчев ще продължи кариерата си в третодивизионния „Литекс“. По наредба, за да се присъедини към аматьорския отбор, той ще разтрогне договора си с русенския клуб.  
Другата новина е, че Светлин Симеонов-Пинчера ще бъде част от щаба на ФК „Дунав“ като помощник на изпълнителния директор Ивайло Петков. Симеонов изгледа на живо последните мачове на русенския отбор, като бе на „Лудогорец Арена“ и за дербито срещу „Черно море“.
Симеонов стана футболист на „Дунав“ през 2006 година, когато старши треньор на отбора беше Ферарио Спасов. В дългата си кариера игра още за „Ботев“ /Враца/, „Спартак“ /Плевен/, „Локомотив“ /София/, „Черноморец“ /Бургас/, „Алания“ /Владикавказ, Русия/, „Аданаспор“ /Турция/ и „Кубрат“.